Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

PASAULINĖ MEZGIMO VIEŠUMOJE DIENA

Birželio 11 d. jau 8-ąjį kartą rinksimės į Vilniaus universiteto botanikos sodą Kairėnuose, kur pažymėsime visame pasaulyje minimą Tarptautinę mezgimo viešumoje dieną. Запрошуємо українців, які живуть тут!

Šią dieną pradėta megzti nuo 2005 metų Skandinavijoje ir tai yra vienas didžiausių kiekvienais, metais vis besiplečiantis mezgimo vietomis renginys  visame pasaulyje, kai kasmet jungiasi vis daugiau šalių.

Mezgimo dienos pagrindinė idėja – megzti viešumoje, tokiu būdu ne tik demonstruojant savo gebėjimus, bet ir ši diena yra geriausias būdas susirasti bendraminčių, pabendrauti. Juk mezgimas yra puikiausias kūrybinių minčių generatorius, o mezgimo nauda psichinei sveikatai jau seniausiai yra įrodyta ir klinikiniais tyrimais.

Kuo šis mūsų mezgimas botanikos sode yra išskirtinis?

  • Mezgame gamtoje! Kas mezga, tas žino, kad megzti aplinkoje, kuri atpalaiduoja ir ramina yra nenusakomas jausmas. Manote, atsipalaidavimo bus per daug? O ar tai įmanoma? Turite ateiti ir išbandyti!
  • Kiekvienas esame bendro kūrinio dalis! Čia mes kasmet renkamės ir kuriame vieną bendrą kūrinį, kurį vėliau dovanojame sodui arba praktiškai pritaikome kitoms reikmėms. Individualumui šią dieną mažai dėmesio. Čia dalinamės, mokomės, tobulėjame.
  • Megzdami kartu pastipriname aktualius reiškinius (pvz., tvarumas) ar įvykius ir taip skleidžiame žinią.
  • Čia pasikrausite tik geriausia energija! Malonu kasmet matyti grįžtančius besišypsančius veidus. Tai yra geriausias įrodymas, kad čia vyksta kažkas gero.
  • Šiemet megsime japoniškam sode tarp rododendrų! Tikime, kad tai jums nauja patirtis, (nesijaudinkite, esant lietingam orui turime stogą).

Ką megsime? Negalime ramiai tūnoti ir nereaguoti... karas yra baisus dalykas. Kiekviena mezgėja su rūpesčiu pagalvojo... kojinės, jos reikalingos labiausiai. Todėl šiemet renkamės megzti vilnones kojines Ukrainos kariams ir visiems jų stokojantiems.

Ką atsinešti? Būtiniausia: 5 (ar 3) trumpi virbalai kojinėms (geriau plonesni, 2–2,5 nr.), pledukas, ar išlankstoma kėdutė, apsauga nuo saulės (ir lietaus), atsigerti, užkandžių, etc.

Siūlais ir mezgimo schemutėmis pasirūpinsime.

Renginio metu numezgusieji porą kojinių suaugusiajam bus apdovanoti vertingais rėmėjų prizais.

Numegztas kojines, supakuotas su meile ir palaikymu, siųsime padedant VšĮ „Ukrainos namai“, kuri teikia nuolatinę paramą Ukrainos kariams. Слава Україні!

Organizatoriai: Sandros MG Mezginiai, kaSiulai.lt, Mez Crafts Lietuva, DIVI Knitting

Renginio partneris: VU Botanikos sodas Kairėnuose

Susitikime japoniškam sode jau greitai!