Vilniaus universitetas

MENIU

Kalendorius

PAŽINTINIS RENGINYS „VU BOTANIKOS SODO ALPINIŲ AUGALŲ KOLEKCIJA“

2023-06-22

Kviečiame Jus į pažintinį renginį „Alpinių augalų kolekcija“, kurį ves VU Botanikos sodo vyresnioji botaninių kolekcijų kuratorė Viktorija Guseva.

Užsukę į sodo Alpinių augalų kolekciją lankytojai galės pasigrožėti spalvingaisiais kalnų augalų žiedais, ir tam visai nereikės vykti į Alpes ar tolimus žemynus! Liūtpėdė, alpinis astras, žemaūgė sumedėjusi kulkšnė ar raudonžiedis kryžmenis – tai tik keli kalnų augalai, kurie Jus nustebins ne tik savo forma ir spalvomis, bet ir išskirtine istorija.    

Alpiniai augalai – tai aukštikalnių augalai, natūraliai augantys įvairiose buveinėse ir prisitaikę prie labai skirtingų klimatinių ir ekologinių sąlygų. Pasivaikščiojimo sodo Alpinių augalų kolekcijoje metu susipažinsite su Europos, Temperatinės (Vidutinių platumų) Azijos, Šiaurės Amerikos ir Naujosios Zelandijos kalnų regionų augalais. Šioje kolekcijoje auginami svogūniniai ir žoliniai augalai, puskrūmiai ir žemi krūmai. Augalai žydi nuo ankstyvo pavasario iki žiemos.

IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: būtina šiuo el. paštu daiva.krutuliene@bs.vu.lt (pažintinio renginio dalyvių skaičius ribotas)
KUR, KADA: lankytojų grupė renkasi 16.45 val. prie VU Botanikos sodo Kairėnuose pagrindinės kasos (Kairėnų g. 43)
BILIETAI: įėjimas į renginį – įsigijus sodo lankytojo bilietą, pažintinis renginys – nemokamas (augalų kuratorių dovana sodo lankytojams).