Vilniaus universitetas

MENIU

Kalendorius

MEZGAME SODE KARTU: RENGINYS PASAULINEI MEZGIMO VIEŠUMOJE DIENAI PAMINĖTI

2024-06-15 10:00 iki 2024-06-15 15:00

Birželio 15 d., nuo 10 val. ryto jau 10-ąjį kartą rinksimės į VU Botanikos sodą Kairėnuose (Kairėnų g. 43), čia kartu pažymėsime Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną!

Mezgimo dienos pagrindinė idėja – megzti viešumoje kuriant ir bendraujant kartu su bendramintėmis ir bendraminčiais. Juk mezgimas yra puikiausias kūrybinių minčių generatorius, o mezgimo nauda psichinei sveikatai jau seniausiai yra įrodyta ir klinikiniais tyrimais.

Kuo šis mūsų mezgimas VU Botanikos sode išskirtinis?

Mezgame gamtoje: tokioje aplinkoje megzti gera, tai atpalaiduoja ir nuramina. Tiesiog turite ateiti ir išbandyti!

Kiekviena ir kiekvienas tapsite bendro kūrinio dalis. Čia mes kasmet renkamės ir kuriame vieną bendrą kūrinį, kurį vėliau dovanojame sodui arba praktiškai pritaikome kitoms reikmėms. Čia dalinamės, mokomės, tobulėjame.

Megzdami kartu sustipriname tvarumą, taip skleidžiame bendrą žinią.

Megzdami pasikrausite tik geriausia energija. Malonu kasmet matyti grįžtančius besišypsančius veidus. Tikimės sulaukti ir naujų!

Ką megsime? 

Šiais metais VU Botanikos sodas Kairėnuose mini 50-ies jubiliejų. Nusprendėme prisidėti prie sodo šventinės atributikos kūrimo – megsime gėles. Įkvėpimo galėsite semtis čia pat – iš žydinčių sodo grožybių. Juk numegzti galima viską.

Ką atsinešti?

Būtiniausia: nėrimo vašelis ir ryškių spalvų siūlų likučiai, kilimėlis ar išlankstoma kėdutė, apsauga nuo saulės (ir lietaus), vanduo, užkandžiai. Mezgimo schemomis pasirūpinsime.

Renginio metu pirmieji trys numezgusieji 5 pilnai išbaigtus žiedus bus apdovanoti vertingais rėmėjų prizais!

Apie Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną

Pasaulinė mezgimo viešumoje diena pradėta minėti nuo 2005 metų Skandinavijoje. Tai yra vienas didžiausių, kiekvienais metais vis besiplečiantis mezgimo vietomis renginys visame pasaulyje, prie kurio kasmet prisijungia vis daugiau šalių.

Kur: pieva prie VU Botanikos sodo Muziejaus, Kairėnų g. 43, Vilniuje.
Kada: megzti pradėsime 10 val., planuojame megzti iki 15 val. (arba iki paskutinės išmegztos akies). Iš anksto registruotis dalyviams nereikia, tiesiog ateikite į sodą!
Organizatoriai: Sandros MG mezginiai, DIVI Knitting
Rėmėjai: kasiulai.lt, Mez Crafts Lietuva
Renginio partneris: VU Botanikos sodas