Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

TARPTAUTINĖ KONFERENCIJA „EDUKACINĖS ERDVĖS IR UGDYMO PROCESAS“

Praėjusią savaitę VU botanikos sode vyko tarptautinė konferencija „Edukacinės erdvės ir ugdymo procesas“ bei mokyklų edukacinių erdvių 2018 m. konkurso nugalėtojų apdovanojimų ceremonija. Dalyvius iš Lietuvos mokyklų bei kitų švietimo įstaigų pasveikino VU botanikos sodo direktorius dr. A. Skridaila ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius A. Sakevičius. Pedagogai įvertino 6 žodinius ir 24 stendinius pranešimus.
Harmoningų edukacinių ugdymo erdvių kūrimo idėjomis pasidalino VU ugdymo mokslų instituto dr. R. Makarskaitė. Studentė M. Galve iš Valencijos Alcala de Henares universiteto šiltai papasakojo apie mokymąsi gamtoje Ispanijos nacionaliniuose parkuose bei aplinkotyros centre Madride. Apie Lazdijų rajono savivaldybės švietimo įstaigų patrauklumą ir netradicinių edukacinių erdvių kūrimą kalbėjo Lazdijų švietimo centro darbuotoja E. Mačionienė. Ji pristatė žaismingą, pasakomis ir dainomis iliustruotą filmą, kurio svarbiausi aktoriai – mokiniai ir mokytojos.
Konferencijos dalyvius ypač sudomino Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokykloje sukurtos edukacinės erdvės, kurias pristatė D. Krikščiūnienė. Radviliškio rajono Šeduvos lopšelio darželio darbuotojos D. Staškūnienė, T. Vedeckienė, S. Baltrėnienė kalbėjo apie ugdymo įvairovę, o išradingai ir žaismingai paruoštus stendinius pranešimus aptarė ir apibendrino dr. O. Motiejūnaitė iš Vilniaus miesto savivaldybės. Mokyklų edukacinių erdvių 2018 m. konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais bei VU botanikos sode užaugintais magnolijų, šermukšnių, agrastų ir serbentų sodinukais.
Renginį organizavo LR švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir VU botanikos sodas.