Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

PARODA MUZIEJUJE. M. JASNAUSKAITĖS „VIRSMAS“ IR A. KAČINSKAITĖS „GAMTOS ETIUDAI“

VU Botanikos sodo muziejus (Kairėnų g. 43, Vilnius.) atveria duris meno parodų gerbėjams ir pradeda 2019 m. parodų Muziejuje sezoną.

 

Balandžio 27 d. 15.00 val. maloniai kviečiame į Monikos Jasnauskaitės piešinių parodos VIRSMAS ir Aidos Kačinskaitės tapybos darbų parodos GAMTOS ETIUDAI pristatymą.

Paroda veiks šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 12.00 iki 18.00 val. laikotarpyje nuo balandžio 27 d. iki gegužės 12 d.

APIE AUTORES

Monika Jasnauskaitė

Kūrėja mano, kad pavasaris – vienas iš stebuklingiausių metų laikų. Šiuo metu atgyja augalija, grįžta žiemoti išskridę paukščiai, gamtoje gausėja spalvų ir dinamikos. Šie pasikeitimai neaplenkia ir parodos autorės. Pavasaris Monikai visada atneša kūrybiškumo bei skatina apmąstyti laiko tėkmę ir dvasinius pokyčius.

Autorė yra dalyvavusi grupinėse parodose Portugalijoje, JAV, Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, iliustruoja knygas, Monikos piešiniai naudojami kuriant drabužių kolekcijas ir spausdinant atvirukus. Kūrėja nuo pat vaikystės žavėjosi gamta, mėgo gilintis į įvairius gyvųjų sistemų veikimų mechanizmus, todėl pasirinko molekulinės biologijos bakalauro ir magistro studijas Vilniaus universitete. Šiuo metu Monika dirba biotechnologijų srityje.

Daugiau Monikos Jasnauskaitės darbų galite matyti ČIA.  

 

Aida Kačinskaitė

Parodoje eksponuojami daugiausiai  pavasario tema sukurti nedideli gamtos etiudai ir keli didesni paveikslai. Vieni etiudai tapyti iš natūros („Alyvų lapelių šviesa”, „Alyvos pumpuras vakaro tyloje”), kiti - interpretuojant stebėtus gamtos motyvus („Žydintis klevas”, „Žydinti obelis”), treti - perteikiant sapnų vaizdinius ir nuotaikas  („Vandens lelijos”, „Aguonos javų lauke”). Daugumoje darbų gilinamasi į vieną motyvą siekiant gilesnio gamtos grožio, slėpiningumo, susiliejimo su gamta patyrimo.

Autorė studijavo Vilniaus dailės akademijoje dailės istoriją ir teoriją, dalyvavo grupinėse parodose bei surengė kelias personalines parodas. Šiuo metu ji dirba piešimo ir tapybos studijos vadove Vilniaus vaikų ir jaunimo klube.

Daugiau Aidos Kačinskaitės darbų galite matyti ČIA