Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

MEDITACIJOS UŽSIĖMIMAI JAPONIŠKAME SODE

VU Botanikos sodo Japoniškame sodelyje – ypatinga atmosfera. Tą jaučia visi, kas randa laiko bent minutei sustoti ir įsiklausyti, įžvelgti keturių tradicinių elementų: agmenijos, vandens, akmens, architektūrinių detalių harmoniją ir įnešti savo indėlį – penktąjį būtiną elementą, dvasią. Liepos 25 d. šioje ramybės oazėje vyks pirmasis Meditacijos užsiėmimas su šios srities žinovais. Į jį kviečia Junior Chamber International (JCI) Vilniaus skyrius ir VU Botanikos sodas.

Pasak organizatorių, Harvardo, Jeilio, Masačiusetso technikos ir kitų universitetų mokslininkai nustatė, jog meditacija keičia žmogaus smegenų struktūrą ir net gali veikti kaip jaunystės eliksyras (padidina smegenų pilkosios medžiagos tankį).

Šio susitikimo metu Giedrius Jakubauskas ir Vilma Rutkauskaitė padės atsakyti į šiuos klausimus ir padės išbandyti keletą meditacijų būdų. Tikimasi, kad susitikimai taps tradiciniais.

Giedrius Jakubauskas  jau 10 metų keliauja į budistų vienuolynus Australijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, o daugiausia Jungtinėje Karalystėje įkurtą Amaravati vienuolyną ir ten mokosi meditacijų meno medi. Apie meditacijos ir masažo ryšį papasakos Vilma Rutkauskaitė – masažo studijos UAB „Keraira” įkūrėja, kuri specializuojasi kūno bei veido masažuose.

Vieta  – Japoniško sodo namelis VU Botanikos sode Kairėnuose (Kairėnų g. 43). Įėjimas pro pagrindinę kasą.

Laikas – liepos 25 d., 18:30 val.

Vietų skaičius – ribotas (10 žmonių). BŪTINA REGSITRACIJA.

Renginys nemokamas, lankytojai turi įsigyti VU Botanikos sodo bilietą.