Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

KAS ŠIUO METU BOTANIKOS SODE ŽYDI?

Ar pliaupia vasaros lietus, ar tvieskia saulė, VU Botanikos sode Vilniuje visados pilna žiedų!

Tiek Vingio skyriaus, tiek Kairėnuose įsikūrusio sodo rožynuose antrą kvėpavimą įgavo nemažai rožių veislių, džiuginančių spalvingais žiedais. Žolinėse dekoratyvinių augalų kolekcijose žydi lelijos, astilbės, Kairėnuose įspūdingai atrodo gausios viendienių ir flioksų kolekcijos, taip pat žydi daugybė kitų augalų, nuo aukštaūgių piliarožių iki žemučių perkūnropių alpinariume. Akį traukia knipofijos, šalavijai, alūnės, rūgtys, levandos, raudonėliai, ežiuolės, monardos, žydi didžiagraižė baltagalvė, zundos.

 

 

Šen ir ten baltais ar spalvotais žiedynais jau dega hortenzijos, mirga geltoni, balti, ir net rausvi sidabrakrūmių žiedai, o dendrologinėse kolekcijose žydi ir kiti krūminiai augalai: japoninė lanksva, kvapioji avietė, puošnusis kalikantas ir kt.

Tuos, domisi daržininkyste, mielai kviečiame apžiūrėti Močiutės daržo, kuris įkurtas už Alyvų kalnelio. Jame pamatysite, kaip maistiniai augalai buvo auginami mūsų tėvų ir senelių, kurie gyveno kaime, nors, žinoma, daržą su tokiu rūšių ir veislių kiekiu – apie 150 – rasti būtų buvę sudėtinga...



 

Plačiau apie bilietų kainas ir darbo laiką.