Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

ADVENTO VAINIKŲ IR KALĖDINĖS PUOŠYBOS DIRBTUVĖS

KVIEČIAME registruotis ir dalyvauti šventinėse dirbtuvėse iš gamtos gėrybių!

Kada vyks:

-        gruodžio 1 d. (sekmadienį) užsiėmimų pradžia 12 val.

-        gruodžio 4 d. (trečiadienį)  - 10.30 val.

Kur vyks:

VU Botanikos sodo Muziejaus edukacinėje klasėje (II a.), Kairėnų g. 43, Vilniuje.

Advento  vainikus, angelus, dovanų papuošimus ir eglutės žaisliukus gaminsime nenaudodami jokių klijų ir dažiklių, o tik džiovintus mūsų laukų ir darželių augalus.

Jurginų, bijūnų,  ramunių, saulėgrąžų, plunksninių rudbekijų žiedai, debesylo ir leuzėjos graižai, dygmino pumpurai, įvairios kraujažolės, bitkrėsles, valgomųjų viksvuolių lapai, skaisteniai, čiužutės, blezdingūnės,  balandūnės nuklos dirbtuvių stalus:
– Advento vainikus pinsime iš kvepiančio šieno, ajerų, paparčių šakių lapų, puošime žiedais, angelais iš ajerų bei levandų, miškinio erškėčio, šermukšnių, gudobelių  uogomis;
– žaisliukų gamybai naudosime švendrų pūkus, gražinsime daugybe žiedų ir žolelių;
– dovanų dėžutes pildysime gamtiniais užpildais ir kvėpinsime kvapapuokštėmis bei skoniapuokštėmis iš aniužių, kinmėčių, juozažolių, peletrūnų ir kt.

Dirbtuvėse sužinosite kaip tinkamai džiovinti augalus, kalbėsime apie jų savybes, vaišinsimės ypatingomis arbatomis. Pasitarsime kaip kurti praktišką ir puošnią aplinką naudojant augalus, kuriuos paprasta auginti savo pievelėse ir darželiuose.

Sukurti darbai džiugins jus ne vienerius metus, o pabodusius atgal į gyvybės ciklą lengvai priims gamta. Renginį ves Rasa Buslavičienė, edukacinio ūkio „Žolynų namai" įkūrėja. Rasa skatina pažinti mūsų aplinkoje augančius augalus ir moko kaip įvairiai juos panaudoti. Lektorė pati augina retų spalvų, formų, aromatų, tradicinių augalų ir jų veislių kolekciją.

Būtina išankstinė registracija el. p. rasa@zolynunamai.lt, arba tel. 8 652 846 48.

Prašytume nurodyti dalyvavimo dieną (gruodžio 1 d. arba 4 d.) ir dalyvių skaičių.
Dirbtuvių kaina – 10 Eur (mokama lektorei). Už tą pačią kainą dalyvauti gali du asmenys jei jie gamina vieną dirbinį.  Botanikos sodo lankytojo bilietas – 2 Eur (mokama kasoje).

Negalinčius atvykti į dirbtuves kviečiame pasidairyti ČIA:

   IMG_7411 (2)   16