Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

ŽVALUMO DIENA 2020

ŽVALUMO DIENA – jau septintus metus iš eilės vyksiantis sveikos gyvensenos populiarinimo renginys Vilniaus mieste. Kelios dešimtys sostinės sveikos gyvensenos organizacijų ir pavienių entuziastų ragins pajudėti ir atsipalaiduoti, pasisemti naudingų žinių, paskanauti sveiko maisto ir įsigyti sveikų produktų. Įkvepiančioje, išpuoselėtoje VU Botanikos sodo Kairėnuose aplinkoje, tolėliau nuo miesto šurmulio bei taršos, vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami praleisti visą dieną. Gražia sostinės tradicija tapęs renginys, prie kurio savanoriškomis pajėgomis prisideda vis gausėjanti Vilniaus sveikos gyvensenos bendruomenė, vėl stebins veiklų įvairove. Jos vėl pasklis į žalias sodo erdves, lips į apžvalgos aikšteles, skleisis pirčių garais ir plūduriuos ant vandens...

 

ŽVALUMO DIENA Botanikos sode Kairėnuose vyks rugpjūčio 29 d., šeštadienį. 

RENGINIŲ PROGRAMA JAU PASKELBTA ČIA!

VEIKLŲ ŽEMĖLAPIS

 

 

KAS IR KAIP GALI DALYVAUTI

Dalyvauti kviečiamos Vilniaus organizacijos ir pavieniai entuziastai, kurių veikla vienaip ar kitaip susijusi su sveika gyvensena, sportu ir aktyvia fizine veikla. Primename, kad šioje šventėje laukiame ir valstybinių, ir nevyriausybinių, ir pelno siekiančių organizacijų. Dalyvavimas „Žvalumo dienoje“ – tai puiki proga styguotis Vilniaus sveikos gyvensenos bendruomenei, pristatyti savo veiklą prieš artėjantį rudens sezoną, bet visų svarbiausia – sudominti ja sostinės gyventojus, kad kuo daugiau miestiečių judėtų, atsipalaiduotų, mąstytų, valgytų – taigi elgtųsi sveikai!
Organizacijos ir entuziastai savo veiklą šventėje pristato tik aktyviomis priemonėmis: varžybomis, mankštomis, kitomis judriomis praktikomis, kūrybinėmis dirbtuvėmis, paskaitomis, prekyba, maitinimu. Labiausiai šventėje laukiame veiklų, kuriose galėtų dalyvauti visa šeima – pačio įvairiausio amžiaus lankytojai.
Tiems, kas šventėje organizuos nemokamas veiklas, dalyvio mokestis netaikomas. Mokamas paslaugas teiksiantiems, kaip ir anksčiau, teks simbolinis dalyvavimo mokestis. Jis naudojamas renginio inventoriui nuomotis, reklamai, varžybų prizams ir padėkoms savanoriams.
Veidaknygės paskyrose skelbdami renginio programą drauge nurodysime ir visų šventės dalyvių kontaktinius duomenis, tad vilniečiai bet kurį dalyvį galės lengvai susirasti ir po šventės bei prisidėti prie siūlomos veiklos!
Būtina sąlyga norintiems šventėje prekiauti savo gamybos sveikos gyvensenos idėją atitinkančiais gaminiais – pasirūpinti ekologinėmis jų pakuotėmis. Dar geriau – išsiversti visai be jų. Taip renginyje diegsime gyvenimo be atliekų (zero waste) principus. Jei išties rūpinatės savo ir kitų sveikata – aplikos apsauga turi būti vienas kertinių jūsų siekių.

VEIKLOS ANT ŽOLĖS, VANDENS, ASFALTO, STOGO
Tam, kad kaskart šventė būtų kuo įdomesnė, pasižvaliname naujovėmis, tad pirmenybę renginyje teiksime tiems dalyviams, kurie pasiūys „Žvalumo dienoje“ dar neišmėgintų veiklų. Taip pat stengiamės veikla užpildyti kuo daugiau Botanikos sodo erdvių. Praktikos vyksta ne tik žaliose vejose, bet panaudojami ir asfaltuoti takai, lankytojams skirtos patalpos ir net tvenkinys! Renginyje puikiai pasiteisino orientacinės varžybos ir visą dieną tvenkinyje vykstančios irklenčių valdymo pamokos. Pernai šventės veiklos pagaliau užsilipo ir į fantastiškiausią vietą – Žaliojo namo apžvalgos aikštelę, nuo kurios atsiveria puiki Botanikos sodo panorama.

KAIP REGISTRUOTIS
Susisiekti su renginio koordinatore – Ramune per šią FB paskyrą, elektroniniu paštu zukauskiene.ramune@gmail.com arba telefonu 8 687 91499. Visų dalyvių labai prašome aiškiai apibrėžti savo veiklas, jų trukmę, pateikti trumpą savo ir būsimos veiklos aprašymą bei šią veiklą gerai atspindinčias kelias geros kokybės nuotraukas. Šią informaciją redagavę skelbsime šventės paskyrose. Be to, prašysime pateikti savo kontaktinius duomenis – interneto svetainės (arba FB paskyros), elektroninio pašto adresus, telefoną, jei įmanoma – organizacijos vadovo vardą ir pavardę.
Tuos, kas jau tikrai apsisprendė dalyvauti, kviečiame ilgai nedelsti ir registruotis. Juk nespėsime nė mirktelti – užklups vasara, tad ką nors rašyti bus arba tingu, arba tiesiog nebus laiko!
Nuo registravimosi dienos „Žvalumo dienos 2020“ dalyvis įgyja teisę reklamuoti savo nekomercinius renginius (edukacijos, prisistatymai, nemokamos treniruotės, varžybos ir pan.) FB paskyroje https://www.facebook.com/zvalumodiena/.

ORGANIZUOJAME IR KVIEČIAME VISI DRAUGE
Priminsime, kad šventės iniciatoriai ir vieni organizatorių yra jau 11 metus gyvuojanti Lietuviškos pirties bičiulių draugija. „Žvalumo dienos“ idėja išsirutuliavo iš kasmet draugijos rengiamos šventės „Pirties diena“ patirties, kai vienoje vietoje smagiai pasisekė sujungti tradicines lietuviškas sveikatinimo priemones – pirties procedūras ir kitas praktikas. Su šia patirtimi pasibeldėme į VU Botanikos sodo vartus. Ši vieta tolėliau nuo miesto šurmulio ir teršalų, joje labai kruopščiai su meile rūpinamasi aplinka ir tvyro labai gera aura. Čia buvome labai svetingai priimti...
Šventė iki šios dienos organizuojama iš idėjos ir entuziazmo, t.y. savanoriškais pagrindais. Vienintelis atlygis jos organizatoriams – visų dalyvių palaikymas ir lankytojų dėkingumas. Lankytojams už šventę mokėti nereikia – tik įsigyti kasdienį Botanikos sodo lankytojo bilietą.
Šiame nekomerciniame entuziastų renginyje kiekvienas dalyvis atsakingas už jo tvarką, kiekvienam turi rūpėti ir būsimi lankytojai – tam prašome informacija dalintis savo tinklalapiuose ir socialinių tinklalapių paskyrose, kviesti į renginį visomis kitomis įmanomomis priemonėmis – lankytojų joje sulauksime tiek, kiek patys prisikviesime. Taip pat būsime dėkingi už pagalbą ieškant šventei rėmėjų.