Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

EDUKACINĖS DIRBTUVĖS „NUSIKALK SAVO LAIMĖS PASAGĄ“, – RUGPJŪČIO 1 D.

VU Botanikos sode (Kairėnų 43), Muziejuje, nuo rugpjūčio 1 d. atidaroma kalvio Juozo Stankevičiaus kryždirbystės ir mažosios metalo plastikos darbų paroda „Metalo magija“.

Atidarymo dieną, šeštadienį, 12 val. vyksiančiose edukacinėse dirbtuvėse „Nusikalk savo laimės pasagą“ J. Stankevičius pakvies ir lankytojus išbandyti savo jėgas kalvystės srityje. Botanikos sode atsiras nedidelės laikinos kalvio dirbtuvės, žiūrovai išvys, kaip iš metalo juostos gimsta dirbinys,  pajus iš žaizdro sklindantį karštį. Norintys sužinoti, kiek jėgos ir išmanymo tam reikia, galės ir patys pabandyti nusikalti savo laimės pasagą.

  

Autorius jau daugiau kaip 30 metų dirba meninės kalvystės srityje, yra sertifikuotas Tautinio paveldo amatų meistras Kryždirbystės ir mažosios architektūros elementų srityje. J. Stankevičiaus darbų galite pamatyti ir šventyklose (jis gamino Vilniaus Arkikatedros durų vyrius, rankenas, apkaustus, žvakides, koplytėles, požemio duris), ir ekrane, kadangi, bendradarbiaudamas su Lietuvos kino studija, kūrė įvairų rekvizitą: šarvus, šalmus, ginklus ir t.t.

Parodoje ir edukacinėse dirbtuvėse galės apsilankyti visi VU Botanikos sodo lankytojai, įsigiję įprastą lankymo bilietą.

Parodos METALO MAGIJA ekspozicija veiks nuo rugpjūčio 1 iki 23 dienos savaitgaliais nuo 12 val. iki 18 val.

  

RENGINĮ REMIA