Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

L. G. BALTADUONĖS FOTOGRAFIJŲ IR I. GINEIKIENĖS AKVARELĖS DARBŲ PARODOS

Rugsėjo 3 d.–25 d.

Vilniaus universiteto botanikos sodo Muziejus

Kairėnų g. 43, Vilnius. www.botanikos-sodas.vu.lt

Paroda atidaryta:  V-VII: 10.00 iki 18.00 val.

Loreta Gema Baltaduonė

Fotografijos paroda „Britų salų šiaurietiški peizažai“

Esu lietuvė, vilnietė iki kaulų smegenų, gimusi 1961 metais.

S. Nėries mokyklos pirmoje klasėje įsimylėjau anglų kalbą ir visa, kas angliška. Iki šiol myliu savo anglų kalbos mokytojas. Save laikau anglofile. Galbūt praeitame gyvenime net buvau anglė.

Gyvenimas buvo neramus, iš Vilniaus bėgau ne kartą: tai į Afriką, tai į kaimą, dabar – į Angliją. Afrikoje šiaip gyvenau, berniukų mokykloje truputį mokiau pasaulio literatūros; kaime šiaurės rytų Lietuvoje auginau avis ir ožkas. O per visą suaugusiosios gyvenimą kaip gija eina vertimas, pirmais Nepriklausomybės metais – politinis, šiuo metu – literatūrinis.

2017 metais, kai jau buvau gerokai susivokusi, panorau ko nors meniško: metus virtualiai mokiausi fotografijos pagrindų, žinoma, pas anglą fotografą! Vakarais, pašėrusi avis, pamelžusi ožką, žiūrėdavau „jutube“ (YouTube), kaip anglų fotografai fotografuoja savo gamtą. Užsidegiau pati ten būti. Visuomet taip: ko nors prisisvajoji ir tuomet užsimanai pačioje toje svajonėje pabūti. Tad 2019 metais išvažiavau.

Traukia Britų salų šiaurės vakarai – Anglijos Ežerų kraštas (Lake District) ir Škotija bei atšiaurios Vakarų salos. Labiausiai – rudenį-pavasarį, kai ant uolų po kojomis žliugsi durpinga velėna ir prie žemės lenkia Atlanto vėjai.

Nuotraukas spaudžiu ant muziejinės kokybės Hahnemühle popieriaus.

Esu Fotografų gildijos (JK) narė. Parodos pavadinimas: „Britų salų šiaurietiški peizažai“.

www.loretagemaphotography.com

   

Irma Gineikienė

Akvarelės darbų paroda „Gyva“

Esu dailininkė, knygų dizainerė ir pedagogė.

Ačiū, kad užsukote į pirmąją mano personalinę parodą GYVA.

Gyvybė ir laisvė – vertybės, kurias šiomis dienomis visi ypatingai apmąstome.

Aš gimiau 1978 m. Vilniuje, užaugau ir susiformavau kartu su Lietuvos laisve.

Kūrybinės gyvybės daugiausiai sėmiausi iš J. Stauskaitės meno mokyklos, vėliau, išvykusi į New Yorką, iš ten sutiktų menininkų.

Vilniaus dailės akademijoje studijavau architektūrą, fotografiją, medijų menus. 2006 m. įgijau menų magistro laipsnį.

Vėliau dirbau reklamos ir leidybos srityse,  buvau žurnalo „National Geographic Lietuva“ meninė redaktorė.

Kurdama dizainą žolelių knygoms, susidomėjau augalais ir sodininkyste.

Iki 2022 m. pradžios su šeima gyvenau Anglijoje, čia dirbau kūrybinių medijų dėstytoja Solent universitete, Sauthamptone. Čia susidomėjau sodais, sukūriau originalią kūrybingumo ugdymo programą "Ir aš kaip medis".

Dabar iš naujo kuriu savo namus ir sodą Dundulių kaime, Zarasų rajone. Dirbu meno mokykloje, organizuoju bendruomeninius kūrybinius projektus, dalyvauju grupinėse parodose. Šiuo metu po Lietuvą keliauja dvi parodos, kuriose dalyvauju. Tai „Rožės ir Lelijos“ – taip vadinasi ir kūrybinė draugija, kurią kartu su bičiulėmis subūrėme šią vasarą. Taip pat dalyvauju Marianne von Werefkin 9-ojo tarptautinio simpoziumo parodoje, kuri šiuo metu veikia Utenoje.

Piešdama ar tapydama jaučiuosi labiausiai gyva. Nejučia tai tapo ir pagrindine mano kūrybos tema. Taip pavadinau ir šią, pirmąją savo personalinę parodą. GYVA. Kaip kirčiuoti šį žodį – spręsti palieku žiūrovui.

www.secretcreativegarden.com

  

Parodos atidarymo akimirkos