Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

GRAŽIAUSI BOTANIKOS SODO ŽIEDAI: IŠVYSKITE VU 444-OJO GIMTADIENIO PROGA

Balandžio 1-ąją švęsime VU 444-ąjį gimtadienį. Šia proga Jums, sodo lankytojams, dovanojame net 3 pažintinius renginius – kviečiame pasivaikščioti ir pažinti atogrąžų sodą Didžiajame šiltnamyje, esančiame VU Botanikos sode Kairėnuose (Kairėnų g. 43, Vilnius). Svarbu: būtina išankstinė registracija el. p. daiva.krutuliene@bs.vu.lt. Lankytojų grupėms užsipildžius, registracija bus sustabdyta.


Mūsų uždaro grunto augalų kolekcijų kuratorė Teresė Jokšienė sako, kad balandžio 1-ąją tikriausiai galėsime išvysti žydintį skiautėtalapį fikusą (Ficus carica ‘Violacea’), orchidėjas cimbidžius (Cymbidium) dideliais geltonais žiedais, o taip pat – žiedais pasipuošusį rozmariną (Salvia rosmarinus) ir kitus šiltnamio augalus.


Pažintiniame renginyje išgirsite patarimų, kaip puoselėti ir prižiūrėti atogrąžų sodo augalus. Jei jau auginate sukulentus, epifitus ir kitus egzotinius augalus ar darbo erdvėje svajojate susikurti žydintį sodą, būtinai užsukite į VU Botanikos sodo Didįjį šiltnamį, kuris lankytojams yra atveriamas tiktai edukacijų ir specialiųjų renginių metu.


Pažintinių renginių „Gražiausi Botanikos sodo Didžiojo šiltnamio žiedai Vilniaus universitetui“ laikai:

  • 10.45 – 12.00 val. Nuo pagrindinės kasos lankytojų grupė į šiltnamį išeina 10.45 val.
  • 12.15 – 13.30 val. Nuo pagrindinės kasos lankytojų grupė į šiltnamį išeina 12.15 val.
  • 13.45 – 15.00 val. Nuo pagrindinės kasos lankytojų grupė į šiltnamį išeina 13.45 val.

SVARBU: Nuo pagrindinių kasų iki Didžiojo šiltnamio 10-15 min. kelio. Informacinio centro darbuotojas palydės prie pagrindinės kasos susirinkusią grupę, vienoje grupėje – iki 20 žmonių. Prašome nevėluoti į užsiėmimų pradžią. Renginiai ir mažiems, ir dideliems VU 444-ojo gimtadienio proga vyks nemokamai. Trukmė – apie valandą. Po paskutinio užsiėmimo šiltnamis bus uždarytas.