Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

KVIEČIAME Į NAUJĄ EDUKACIJĄ: VYKIM ŽIEMĄ MES IŠ KIEMO! PASIRUOŠIMAS UŽGAVĖNĖMS

Naujus metus sutinkame ir pradedame su šalčiu, bet dar geriau pasiruošus reikia pasitikti Užgavėnes! Todėl kviečiame į naują smagią edukaciją priešmokyklinukams ir 1-5 klasių mokiniams: VYKIM ŽIEMĄ MES IŠ KIEMO! PASIRUOŠIMAS UŽGAVĖNĖMS.

Pradedame registraciją:
KAM: priešmokyklinukams, 1-5 klasių mokiniams.
KUR, KADA: grupės edukacijai renkamos visą sausio mėn.
IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: būtina šiuo el. paštu daiva.krutuliene@bs.vu.lt
TRUKMĖ: 60-90 min.
BILIETAI: edukacinis užsiėmimas su papildomomis priemonėmis lankytojų grupei – mokamas. Daugiau informacijos čia.
 
Užgavėnės – tai linksmybių, juoko ir išdaigų kupina diena, pasiekusi mus iš pagonybės laikų. Šventė skirta žiemai išvaryti ir prisišaukti pavasarį. Senovėje buvo tikima, kad magiškais veiksmais galima pagreitinti gamtos ciklus, prisivilioti pavasarį ir nulemti gerą metų derlių. Prisiminsime senąsias Užgavėnių tradicijas, kalbėsime apie jų reikšmes.
 
Užgavėnėms reikia kaukės, tad būtinai ją pasigaminsime. Kaukes kursime iš kartono, marginsime jas vaškinėmis kreidutėmis bei dažais, puošime įvairiaspalviais siūlais, virvėmis ir audinių skiautėmis. Išsiaiškinsime, kam atstovauja tik Užgavėnėse sutinkami veikėjai Kanapinis ir Lašininis, o taip pat dainuosime, triukšmausime, šoksime ir žaisime.
 
Prisidūkę į valias, atliksime magišką bluko ritualą. Pabaigoje – visų bendra nuotrauka su kaukėmis! Iki susitikimo sode.