Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

KVIEČIAME Į PAŽINTINĮ RENGINĮ DIDŽIAJAME ŠILTNAMYJE – „RUOŠIAMĖS PAVASARIUI: TINKAMA GĖLIŲ PRIEŽIŪRA“

Vasario 24 d., nuo 11 val. kviečiame Jus į pažintinį renginį sodo Didžiajame šiltnamyje – „Ruošiamės pavasariui: tinkama gėlių priežiūra, jų ligų priežastys ir gydymo būdai“, kurį ves VU Botanikos sodo uždaro grunto augalų kolekcijų kuratorė Teresė Jokšienė.

Dienos ilgėja, sodo Didžiajame šiltnamyje vis daugėja žydinčių augalų! Vis dėlto žiema Lietuvoje yra sudėtingiausias laikas mūsų kambariuose vešintiems šilumamėgiams augalams. Dalis augalų meta lapus, kiti pagelsta. Jeigu temperatūrą galime reguliuoti ir nustatyti tokią, kokios reikėtų, jeigu vandens įpilame tiek, kiek augalai nori, tai apšvietimą ir aplinkos oro drėgnį ne visada pasiseka suderinti.

Svyruoklinis fikusas ‘Starlight’
(Ficus benjamina ‘Starlight’)

Todėl visą žiemą didvyriškai kentę šviesos ir drėgmės nepriteklių, pavasarį augalai pasitinka numetę dalį lapų, o ir tie likusieji dažnai nekaip atrodo.

Vaikščiodami sodo Didžiajame šiltnamyje tarp skirtingų augalų rūšių šį kartą ne tik susipažinsite su įvairiais žydinčiais augalais, bet ir sužinosite, ko augalams reikia, kad jie būtų sveiki ir gražūs. Mokysimės būdų, kaip pagal augalų išvaizdą nustatyti poreikius, kuriuos patenkinus jie suvešės. Taip pat aptarsime augalų ligas, jų gaivinimo būdus ir aiškinsimės ligų priežastis.

Kalankė ‘Variegata’
(Kalanchoe fedtschenkoi 'Variegata')

KUR, KADA: vasario 24 d. renkamos trys lankytojų grupės: nuo 11.00 val., nuo 12:30 val. ir nuo 14 valandos. Lankytojai renkasi 15 min. prieš renginį prie VU Botanikos sodo pagrindinės kasos (Kairėnų g. 43, Vilnius).
IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: būtina šiuo el. paštu edukacija@bs.vu.lt
BILIETAI: įėjimas į renginį – įsigijus sodo lankytojo bilietą, pažintinis renginys – nemokamas (augalų kuratorių dovana sodo lankytojams).

Granatinis raudminaitis
(Scadoxus puniceus)