Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

SKELBIAMI KONKURSO „MANO ŽALIOJI PALANGĖ“ LAIMĖTOJAI

Spalvingos, stilingai minimalistinės ir net valgomos! Tokių palangių sulaukėme konkurse „Mano žalioji palangė“ 2020. Jame  dalyvavo beveik 4000 vaikų iš visos Lietuvos.  Kartu su tėveliais, seneliais ir mokytojais  vaikai kūrė ir augino žaliąsias palanges, kurios šiais metais buvo skirtos žolininkės ir etnografės Eugenijos Šimkūnaitės metams paminėti.

Metų Žaliąją palangę iš 30 laureatų darbų išrinko Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro facebook paskyros lankytojai – daugiausiai  balsų sulaukė Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazijos komandos palangė „Gurkšnis gamtos“  (darbo vadovės Lolita Pranienė ir Vika Šešetienė). Šiai palangei ir atiteko „2020 metų žaliosios palangės“ sertifikatas.

Palangių auginimo tikslas buvo ne tik estetinis, bet ir pažintinis, mokslinis: patys mažiausieji susipažino su žoliniais ir sumedėjusiais augalais, jų sėjimo, augimo, priežiūros procesu, augalų vystymusi – nuo sėklyčių iki žiedų ir vaisių; vyresnieji tyrinėjo vaistingųjų augalų naudą žmogaus sveikatai. 

Organizatoriai  dėkoja dalyviams ir visiems konkurso draugams bei rėmėjams: UAB „Sėkluva“, žurnalo „Sodo spalvos“ redakcijai, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.

Daugiau informacijos ČIA

2020 m. konkurso laimėtojai ČIA