Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

VINGIO SKYRIUJE ŠURMULIAVO VU ABSOLVENTAI–VAISTININKAI

Birželio 22 d. VU Botanikos sodo Vingio skyriuje, minit garbios Lietuvos vaistininkės, žolininkės, žiniuonės habil. dr. Eugenijos Šimkūnaitės šimtmečio jubiliejų, dr. Živilė Lazdauskaitė Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo vardu pasveikino ką tik gavusius diplomus būsimuosius vaistininkus. Linkėdama geros kloties ir skatindama puoselėti Lietuvos vaistažolininkystės tradicijas, įteikė Eugenijos Šimkūnaitės receptų rinkinį, kurį sudarė jos mokinė Birutė Karnickienė.

Vingio skyriuje rengiamame vaistažolių take, dr. Ž. Lazdauskaitė pasakojo apie vaistinius augalus, jų gydomąsias savybes ir priminė būsimiems vaistininkams E. Šimkūnaitės patarimą: „Pirmoji medicinos taisyklė: nepakenkti ligoniui, antroji – jei galima – padėti. Tai pirmiausia ir atkreipkime dėmesį į tai, kaip vartoti vaistažoles, kad jos nepakenktų”.

1)  2) 

3)  4)  5)

6)  7) 8) 

9) 

Nuotraukose:

1) VU Botanikos sodo Vingio skyriaus vadovė dr. Regina Juodkaitė kartu su Lietuvos farmacijos sąjungos prezidentu prof. Eduardu Tarasevičiumi ir dr. Živile Lazdauskaite vaistažolių take prie vaistinės taukės „Kramtyti taukę daug kam reikia, tik kramtyti reikia labai kruopščiai: pateks degtuko galvutės dydžio gabaliukas, ir išbrinks skrandyje į gerą teniso kamuoliuką...“;

2) būsimieji vaistininkai;

3) VU Botanikos sodo Vingio skyriaus vyr. botaninių kolekcijų kuratorė Zita Braškienė, VU medicinos fakulteto Farmacijos studijų vadovė Indrė Trečiokienė, dr. Živilė Lazdauskaitė ir prof. Eduardas Tarasevičius;

4) dr. Živilė Lazdauskaitė;

5-7) kiekvienam absolventui įteikiamas habil. dr. E. Šimkūnaitės receptų rinkinys;

8) dr. Ž. Lazdauskaitė ir Z. Braškienė prie vaistinės šventagaršvės;

9) dr. R. Juodkaitė ir dr. Ž. Lazdauskaitė prie habil. dr. E. Šimkūnaitės vadintos patvorių karalienės – didžiosios dilgėlės.