Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

ALBUMO „APLINKOS MENAS VILNIAUS UNIVERSITETO BOTANIKOS SODE“ PRISTATYMAS

Kviečiame į albumo „Aplinkos menas Vilniaus universiteto botanikos sode" pristatymą

vasario 25 d., penktadienį, 11 val. Vilniaus knygų mugės 5.5 salėje (LITEXPO)

Albume pristatomi aplinkos meno darbai, sukurti VU Botanikos sode Kairėnuose 2005–2018 m. Albume – net 12 parodų ir 111 autorių bei 6 kūrybinių grupių 168 darbai. Šiose parodose savo kūrybą pristatė įvairių disciplinų kūrėjai: skulptoriai, keramikai, tekstilininkai, tapytojai, floristai, poetai, šokėjai ir kitų meno krypčių atstovai, dalyvavo ir užsienio šalių menininkai. Aplinkos meno darbai yra laikini, juos veikia aplinka, laikas, jie kinta, kol galiausiai suyra ir išnyksta. Šis nuotraukų albumas – tai puiki galimybė įamžinti jau išnykusius aplinkos meno kūrinius.

Renginyje dalyvauja ir diskutuoja: albumo sudarytoja ir dizainerė Inga Raubaitė, Audronė Sabalytė-Burbulienė (floristė, žemės ir aplinkos meno kūrėja, Botanikos sode dalyvauja nuo 2006 m.); Greta Kardi-Kardišiūtė (tekstilininkė, grafikos dizainerė, savo kūrybą pristato įvairiuose Lietuvos ir užsienio šalių projektuose, Botanikos sode nuo 2014 m.); Aušra Jasiukevičiūtė (skulptorė, aplinkos meno kūrėja, publicistė, šiais metais pirmą kartą dalyvauja (BS) parodoje, parašė pratarmę albumui „Aplinkos menas VU Botanikos sode“). Moderuoja VU Botanikos sodo Komunikacijos ir paslaugų skyriaus vadovė Aida V. Dobkevičiūtė.

Vilniaus universiteto botanikos sodas Kairėnuose – tai unikali vieta, kurioje jau antrą dešimtmetį, nuo 2003 metų, vyksta Žemės ir aplinkos menų parodos. Kol kas tai pirmas ir didžiausias Lietuvoje šių menų projektas „Gamta ir Menas“, kuriame savo kūrybiškumą gali įgyvendinti ir eksponuoti įvairiausių specialybių menininkai. Paroda suteikia galimybę kūrėjams kurti gamtoje, atrasti ryšį su ja, vystyti dialogą tarp meno, gamtos, menininko ir žiūrovo.

Albumą išleido VU Leidykla, 2021 m.