Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

PASKELBTI 2021 M. KONKURSO „DŪZGIAM KALĖDAS SODE!" LAUREATAI

Gruodžio 19 d. 13 val. šventėje VU Botanikos sode Kairėnuose buvo apdovanoti visi komisijos įvertinti 12-a konkurso laureatų, taip pat 4 papildomi parodos lankytojų išrinkti prizininkai. 

Šventinėje programoje „Floristikos meistriškumo pamoką“ vedė floristė Erika Pratapienė, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro profesijos mokytoja. Pamokos eigą sekė ir susirinkusiems šventės dalyviams komentavo konkurso Vertinimo komisijos pirmininkė Natalja Učvatova, kuri pasakojo ir apie sudėtingą vertinimo komisijos darbą šiais metais, - visi konkursiniai darbai buvo puikūs. Floristikos pamokoje buvo demonstruojamas Kalėdinės puokštės, kurią kūrėjos padovanojo Botanikos sodui, ir žvakidės interjero puošybai sukūrimas. 

Susirinkusius pasveikino ir diplomus laureatams įteikė VU Botanikos sodo direktorius dr. Audrius Skridaila, šventinį renginį vedė sodo Komunikacijos ir paslaugų skyriaus vadovė Aida V. Dobkevičiūtė, mokytojams ir konkurso bei parodos dalyviams VU Botanikos sodo ir konkurso rėmėjų - Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos floristų asociacijos ir žurnalo „Sodo spalvos" - dovanas padėjo įteikti Komunikacijos ir paslaugų skyriaus specialistai. 

    

Floristikos darbus mokinių konkursui „Dūzgiam Kalėdas sode!“, kuris jau ketvirtus metus vyko VU Botanikos sode Kairėnuose, sukūrė 20-ies vidurinių ir profesinių mokyklų 45 mokiniai iš 11 Lietuvos miestų ir miestelių! Konkurso darbų parodoje lankytojams Kalėdinę nuotaiką skleidė snaigės ir dekoratyviniai rutuliai, floristinės eglutės ir puošnios pakabinamos žvakidės, kvapnios ir gamtos gėrybių pilnos floristinės kompozicijos bei puokštės, ir net kitų metų simboliai – tigrai koliažuose ir kitaip kūrybingai sukurti. Iš gamtos dovanų jaunieji floristai sukūrė savitus ir autorinius kūrinius, kurie nenusileido floristikos meistrams.

Mokiniai konkurse varžėsi keturiose grupėse, suskirstytose pagal amžių ir įgūdžius. A grupėje dirbo V-VIII klasių mokiniai, B grupėje – IX-XII ir profesinių mokyklų gimnazijos klasių mokiniai, C grupėje rungėsi profesinių mokyklų mokiniai bei kolegijų studentai (amžiaus riba 25 metai), o D grupė subūrė profesinių mokyklų mokinius bei kolegijų studentus su specialiaisiais poreikiais.

Mokinius dalyvauti konkurse įkvėpė ir jam paruošė įvarių mokyklų ir mokymo centrų mokytojos, kurioms šventėje ypatingai dėkojo ir renginio organizatoriai, ir konkurso vertinimo komisija. Nuotraukoje į šventę kartu mokiniais atvykusios mokytojos ir šventinio renginio vedėja Aida V. Dobkevičiūtė.

Darbus vertino profesionalūs floristai ir Botanikos sodo specialistai: Natalja Učvatova, Jolanta Malijonienė, Irena Ramanauskaitė ir Aida V. Dobkevičiūtė. Vertinimo komisijos darbas ir šiais metais buvo intensyvus, virė diskusijos dėl darbų formos, kompozicijos, spalvinės gamos ir  atlikimo technikos. Išrinkti laureatus buvo sudėtinga. 

DĖMESIO KONKURSO DALYVIAMS IR JŲ MOKYTOJAMS! Negalėjusių atvykti į šventą labai prašome susisiekti su Rasa Ryliškiene el.p. rasa.ryliskiene@bs.vu.lt arba tel.+37067317602 ir sutarti dėl dalyvių apdovanojimų ir dovanėlių atsiėmimo.

Gruodžio 4-18 d. sodo Muziejuje vyko konkursinių darbų paroda, foto reportažas ČIA.

2021 m. konkurso „DŪZGIAM KALĖDAS SODE!" laureatai (taip pat bus paskelbti konkurso rėmėjo žurnalo „Sodo spalvos" 2022 m. sausio mėn. 1 numeryje):

A GRUPĖ

  

LANKYTOJŲ PRIZAS A grupėje skirtas Damjan Sadovski už pakabinamą floristinę snaigę „Stilizuota snaigė“ ir Kalėdinį dekoratyvinį rutulį „Dekoruotas rutulys“. Dalyvį konkursui paruošė Vilniaus r. Egliškių šv. Jono Bosko  gimnazijos mokytoja Danuta Zavalska. 

B GRUPĖ

 

  

LANKYTOJŲ PRIZAS B grupėje skirtas Viltei Lapėnaitei  už žiemos pasakų floristinį akcentą „Išmintingoji pelėda “ ir Kalėdinę floristinę žvakidę „ Vasara - žiema “. Dalyvę konkursui paruošė Trakų r. Paluknio Medeinos gimnazijos mokytoja Vida Lapėnienė.

C GRUPĖ

  

 LANKYTOJŲ PRIZAS C grupėje skirtas Gretai Maskoliūnaitei už pakabinamą floristinę Kalėdinę žvakidę ir Kalėdinę puokštę. Dalyvę konkursui paruošė Zarasų profesinės mokyklos mokytojos Jekaterina Gasparavičienė ir Ingrida Nemanytė-Bertulė.

D GRUPĖ

  

LANKYTOJŲ PRIZAS D grupėje skirtas Akvilei Stonytei už pakabinamą floristinę snaigę Žiemos Žiedai  ir Kalėdinę kompoziciją „Viltis“. Dalyvę konkursui paruošė Vilniaus paslaugū verslo profesinio rengimo centro mokytoja Stanislava Kareckienė.

DALINAMĖS ŠVENTĖS AKIMIRKOMIS! Nuotraukose: 1) VU Botanikos sodo direktorius dr. Audrius Skridaila sveikina konkurso be parodos dalyvius, susirinkusius į šventę; 2) šventinį renginį vedė Komunikacijos ir paslaugų skyriaus vadovė Aida V. Dobkevičiūtė; 3-5) „Floristikos meistriškumo pamoką“ vedė floristė Erika Pratapienė, komentavo konkurso vertinimo komisijos pirmininkė floristė Natalja Učvatova; 6-8) šventės svetė, floristė Erika Pratapienė ir pamokos metu sukurti darbai; 9-10) A grupės konkurso laureatė Gabriela Zapolska su VU Botanikos sodo direktoriumi dr. Audriumi Skridaila ir renginio vedėja Aida V. Dobkevičiūte; 11) B grupės laureatės ir Lankytojų prizo laimėtoja su Botanikos sodo direktoriumi dr. Audriumi Skridaila ir renginio vedėja Aida V. Dobkevičiūte; 12) C grupės laureatės ir Lankytojų prizo laimėtoja su Botanikos sodo direktoriumi dr. Audriumi Skridaila ir renginio vedėja Aida V. Dobkevičiūte; 13) D grupės laureatės su Botanikos sodo direktoriumi dr. Audriumi Skridaila ir renginio vedėja Aida V. Dobkevičiūte; 14) konkurso vertinimo komisijos pirmininkė floristė Natalja Učvatova; 15-16) šventės dalyviai. 

1)  2)

3) 4) 5)

6) 7) 8)

9) 10)

11) 12)

13) 14)

15) 16)