Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

UGDYMO INOVACIJŲ KŪRIMAS IR PLĖTRA: MENININKAI IR BOTANIKOS SODAI

Kviečiame mokytojus registruotis ir dalyvauti seminaruose ir kūrybinėse dirbtuvėse UGDYMO INOVACIJŲ KŪRIMAS IR PLĖTRA: MENININKAI IR BOTANIKOS SODAI kartu su mokslininkais ir menininkais iš Airijos, Islandijos ir Lietuvos. Darbas vyks Vilniaus universiteto botanikos sode Kairėnuose spalio 11-13 d. Dalyviams bus išduoti akredituoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai.

Kūrybinių dirbtuvių metu bus siekiama integruoti patirtinį mokymąsi, dalyvaujamąją pedagogiką ir meninius veiksmus botanikos sodų erdvėse. Eksperimentuojant kuriama naujoviška mokomoji medžiaga pradinių ir pagrindinių klasių mokiniams. Mokymų turinys jungs kūrybiškumą ir nuodugnią gamtos pasaulio analizę bei suteiks mokytojams įrankius, padedančius padidinti mokinių įsitraukimą ir susidomėjimą gamtos mokslais.
Patirtinį mokymąsi botanikos soduose panaudojus kaip pedagoginę priemonę, mokiniai labiau įsitraukia, atsiranda įvairesnių mokymosi galimybių ir estetikos. Todėl siekiama užmegzti dialogą tarp gamtos mokslų specialistų, menininkų ir mokytojų.
VU Botanikos sode vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse mokslas susitiks su menu. Įvairių sričių menininkai, botanikos sodų ekspertai, gamtos mokslų specialistai ir mokytojai eksperimentuos su įvairiomis priemonėmis bei ištekliais, kurs sąlygas, kurios padiktuos iš anksto nenumatytą ugdymo procesą bei jo eigą.

Vietų skaičius ribotas. Registracija vyksta iki spalio 7 d.: https://bit.ly/3xVeBDQ