Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

LIEPOS 28 D. BOTANIKOS SODE – BRITŲ ROKO ŽVAIGŽDŽIŲ KONCERTAS

Koncertų vasara tęsiasi – liepos 28 dieną Vilniuje vėl skambės kokybiškas rokas. Žanro sunkiasvoriai iš Braitono „Royal Blood“ pasirodys po atviru dangumi ir taip įsirašys sostinę į savo įspūdingą biografiją. Ir ne tik sostinę, bet ir VU Botanikos sodą, kadangi būtent mūsų erdvėje šis koncertas vyks.

Grupės nariai susitiko dar paauglystėje, kai eksperimentavo su garsais įvairiose grupėse. Tačiau „Royal Blood“ istorija prasidėjo 2011-aisiais ir vystėsi žaibo greičiu. Frontmenas Mike‘as Kerras grįžo iš Australijos, ritmo mašina Benas Thatcheris pasiėmė jį iš oro uosto, mašinoje parodė savo demo įrašus ir tą pačią savaitę jie jau grojo bare. Po poros metų „Glastonbury“ festivalyje „Arctic Monkeys“ būgnininkas pasirodė dėvėdamas dueto marškinėlius. Tą pačią žiemą „Royal Blood“ išleido pirmąjį singlą ir buvo nominuoti BBC apdovanojimui.

Viena žinomiausių jų dainų – „Lights out“.

Šiuolaikinio roko išsaugotojai – taip juos vadina gerbėjai. Jie perėmė dueto idėją iš „The White Stripes“, skambesį iš „Queens of the Stone Age“ ir užkariavo Jungtinę Karalystę, o vėliau ir visą pasaulį. Po pirmojo savo albumo britai pagerino daug rekordų, susirado žymių draugų, apšildė „Foo Fighters“.

Į VU Botanikos sode vyksiantį koncertą po atviru dangumi dar galima įsigyti bilietų.