Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

KŪRYBINĖS MARGUČIŲ DAŽYMO IR RAŠTAVIMO DIRBTUVĖS

Ruošiamės Šv. Velykoms! Kovo 24 d. VU Botanikos sode (Kairėnų g. 43, Vilnius) vyks kūrybinės margučių dažymo ir raštavimo dirbtuvės. Naudodami vien augalus ir iš jų paruoštas medžiagas išgausime juodą, žalią, mėlyną, geltoną,violetinę ir įvairiausias kitas spalvas, o margučius raštuosime augalų žiedais ir lapeliais. 

Išmoksime rudus kiaušinius paversti ornamentuotais – „ėsdinsime“ rudą lukštą specialia uogiene. Herbarizuotais augalais kursime įvairiausius margučių raštus. Be sintetinių klijų ant margučių tvirtinsime floristinius komponentus. 
 
Dirbtuvėse naudosime daugybę augalų: juodalksnius, vynuoges, dilgėles, kopūstus, ciberžolę, svogūnus, flioksų, našlaičių, raktažolių ir kitus žiedus, bijūnų, rožių ir kitus žiedlapius, o taip pat – paparčių, snapučių, dobilų, kiškiakopūsčių ir daugybę kitų lapelių. Raštams išgauti pasitelksime ir buityje naudojamus įrankius ir medžiagas. 

Kol margučiai virs, veiklų netrūks:
- velykiniam medeliui, stalui ar dovanoms gaminsime papuošimą iš švendrų pūkų, džiovintų žiedų;
- degustuosime „Žolynų namų“ arbatas, bitelių medų ir kitus skanėstus.

LAIKAS: kovo 24 d., į dirbtuves renkamos dvi grupės: nuo 10:30 val. ir nuo 14:30 val. Kūrybinių dirbtuvių trukmė – 3 val. Dirbtuves ves Rasa Buslavičienė, edukacinio ūkio „Žolynų namai“ įkūrėja (www.zolynunamai.lt).
VIETA: VU Botanikos sodas (Kairėnų g. 43, Vilnius).
BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: el. p. rasa@zolynunamai.lt, prašome nurodyti, kurį dirbtuvių laiką renkatės ir kiek dalyvių registruojate. Informacija tel.: +370 652 84 648.
KAINA: Įprasta kūrybinių dirbtuvių kaina dalyviui: 19 eur. Registruojant 3 ir daugiau dalyvių kaina – 16 eur asmeniui. Dirbtuvių lankytojams taip pat reikės įsigyti sodo lankytojo bilietą. Į dirbtuvių kainą įskaičiuotos visos margučių dažymo, papuošalų gamybos priemonės ir degustuojami produktai. 

Tradicinės priešvelykinės dirbtuvės – tai „Žolynų namų“ edukcijų ciklo, siekiančio įkvėpti naudoti augalus įvairiose šiuolaikinio gyvenimo srityse, dalis.